Vastaanotimme vuonna 2017 lahjoituksen LähiTapiolasta ja vapaaehtoiset sekä jäsenet saattoivat osallistua Sankarikoulutukseen

Olemme varautuneet kuluvana vuonna pitämään kokouksia maanantai-iltaisin klo 17 alkaen Kumppanuuskeskuksessa Kansankatu 53.

Pelastakaa Lapset Oulun paikallisyhdistys on valtakunnallisen Pelastakaa Lapset ry:n jäsenjärjestö.

Pelastakaa Lapset Oulun paikallisyhdistyksen toiminnan ydinalueet ovat ennaltaehkäisevässä lastensuojelutyössä, avustus- ja vaikuttamistoiminnassa.

Asetumme toimintaperiaatteidemme mukaisiin yhteistyöhankkeisin ja opiskelijatöihin ripeästi ja tavoitteellisesti. Totutun yhdistystoiminnan ilo ja mielekkyys ja palkitsevuus on tärkeää yhdistyksellemme. Tarjoamme kivaa ja kannustavaa toimintaa yhdistyksemme jäsenille.

Oulun Pelastakaa Lapset on facebookissa

Yhdistyksemme toimii seuraavasti:

  • autamme paikallisesti haavoittavissa olosuhteissa tai elämäntilanteessa olevia lapsia
  • lisäämme lasten osallistumismahdollisuuksia toiminta-alueellaan
  • tarjoamme jäsenilleja muille vapaaehtoisille toiminta- ja osallistumismahdollisuuksia
  • tuemme tai voimme tuottaa voittoa tavoittelematta lastensuojelupalveluja
  • edistämme lasten hyvinvointia vaikuttamalla kansalaisiin, päättäjiin ja viranomaisiin monin eri tavoin
  • osallistumme ja tuemme liiton kansainvälisiä ja kotimaisia hankkeita

Hyvän tekeminen on arkiteko.
Vuonna 2017 Candelinin säätiö tuki perhelomaamme, vakuutusyhtiö LähiTapiola lahjoitti 100 lapselle SuperPark-lipun ja kymmenille vapaaehtoisille Hätäensiapukurssin, LC/Hannat tuki Heppatyttö -toimintaa ja poikien ryhmätoimintaa, Eväitä Elämälle -ohjelmassa olemme tukeneet toisen asteen opiskelijoita ja keskusjärjestö on kouluttanut vapaaehtoisia Lapsiystävälliseen tilatoimintaan. Oppilaitosyhteistyö on aktiivista ja monipuolista, samoin yhteistyö Oulun vastaanottokeskuksen kanssa.

Eväitä Elämälle – Yhtäkään lasta ei jätetä-kampanjalla järjestömme kannustaa kansalaisia ja yrityksiä mukaan taistelemaan nuorten syrjäytymistä vastaan. Kampanja näkyy  koko maassa esimerkiksi pullonpalautusarpajaisten muodossa ja jokaisen on helppo osallistua omassa ruokakaupassaan. Osallistumalla pullonpalautusarpajaisiin voi tukea Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelman kautta syrjäytymisvaarassa olevien vähävaraisten lasten ja nuorten harrastamista ja opiskelua. Pullonpalautusarpajaisiin voi osallistua K-kauppojen ja Lidlin myymälöissä pullonpalautusautomaateilla.

Tuemme yhdistyksenä Yhtäkään lasta ei jätetä-kampanjaa.

Lisätietoa löytyy kampanjasivustolta täältä: https://www.pelastakaalapset.fi/ajankohtaista/kampanjat/yhtakaan-lasta-ei-jateta/

Katso myös:https://www.youtube.com/watch?v=YdKwhNSLBCA